26 мар. 2019 г., 09:34

Мечо грозде 

  Поэзия
166 1 2

                                       Ако някой срещне някой

                                       в цъфналата ръж.

                                                        Робърт Бърнс

 

В цъфналата ръж

не вирее грозде.

Ръсва само дъжд.

Проза. Проза. Проза.

 

Не повлече крак

прясната ми диря.

И Михаля как

и къде да диря?

 

Мокрото небе

даже не мухлясва.

В облаци гребе,

а е ясно.

 

И под слънце с дъжд

плаче гóрко Джени.

В цъфналата ръж

мечката се жени.

 

 

26.03.2019

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??