МЕЧТА
Отварям плахо тежката врата
на моята изстрадала душа.
На прага ми е спряла старостта.
Какво пък! Щом си тук: "Добре дошла!
Но знай, че имам аз една мечта.
Мечта за среща с Хълм на пролетта.
Ти, старост моя, тука остани!
Почивай си. Децата ми пази.
И чакай вест за сбъдната мечта
от хълма вечен, Хълм на пролетта."
© Лилия Велчева Все права защищены