Винаги съм искала очите ми да могат да правят снимки!
Още от малка мечтаех за това...
Дори.. когато виждах някоя красива панорама,
мигах по няколко пъти и мислех,
че се запаметяват на някаква лентичка в съзнанието.
Снимах толкова красиви гледки,
снимах дори семейството си, с надеждата,
че един ден, когато тях вече ги няма,
аз просто ще легна и ще превъртам снимките една по една...
Така споменът за тях нямаше да избледнява.
Толкова хубаво би било да е истина...
Но ето, че един по един те си заминават... завинаги...
Е, искам да видя снимките, които направих.
Къде са?
Лягам на леглото и затварям очи с надеждата да видя всички снимки,
които съм направила с очите си... но тях ги няма.
Изчезнали са.
А споменът за хората, отишли си завинаги бавно избледнява.
Губят се в бездната...
© Василена Все права защищены