27 мар. 2007 г., 09:56

МЕЧТА 

  Поэзия
726 0 6
Мечтая да съм ПТИЦА
във небето,
зареяла криле към
вечността!
Мечтая да съм РОЗА
във полето,
разпръскваща ухание-мечта!

За да изпитам силата
на свободата
във полета си устремен!
За да усетя свежестта
на красотата
в цъфтежа на припламващия
ден!

Но тъй като ЖЕНА съм се родила
във този свят объркан и студен,
о, Боже, дай ми красота и сила,
да победя в живота си смутен!

Да раздавам доброта
и радост,
тъй както птицата запяла в утринта.
Да възпявам отминаващата
младост
на цветето, увяхващо в нощта!

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??