Мечтата на един моряк...
Море!...Величие безкрайно
изстрадал съм те в самота!...
А мога ли със тебе тайно
да споделя една мечта?...
...Аз бях момче дошло от село
пред твойта гръд когато спрях-
не знам какво ме бе довело,
но на мига го проумях
и пожелах съдба на Вятър
над разбушуван Океан,
и да се рея над водата
подобно волна птица там!...
...Но днес аз искам да ти кажа
с мечтата на един моряк:
-За лудостта на екипажа
съзрял на хоризонта бряг...
Коста Качев
© Коста Качев Все права защищены