7.07.2013 г., 9:18 ч.

Мечтата на един моряк... 

  Поезия » Пейзажна
421 0 5

 

 Мечтата на един моряк...

 

Море!...Величие безкрайно

изстрадал съм те в самота!...

А мога ли със тебе тайно

да споделя една мечта?...

 

...Аз бях момче дошло от село

пред твойта гръд когато спрях-

не знам какво ме бе довело,

но на мига го проумях

 

и пожелах съдба на Вятър

над разбушуван Океан,

и да се рея над водата

подобно волна птица там!...

 

...Но днес аз искам да ти кажа

с мечтата на един моряк:

-За лудостта на екипажа

съзрял на хоризонта бряг...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??