За какво мечтаят децата?
Вслушваме ли се в техният глас?
Крачим забързани, все уморени…
разплитаме житейски дилеми.
А те на Венера прескачат огньове.
С Малкият принц засаждат цвете.
От звездички - пъзели нареждат
тайни шептят и заспиват с надежда.
И сънуват - по Млечния път пътуват
пръстен за мама от Сатурн да донесат.
На Марс – пясъчни градове проектират
на Луната - Лунапаркове строят.
С извънземни подаръци разменят
и чудновати клонки с мечти.
Наниз от поуки откриват
от безброй междузвездни игри.
И трудно нашият език разбират.
Трудно спазват обещания и правила.
Облаци дъждовни са всички тези
гатанки от възрастните за деца.
Къде ще бъдат децата ни утре?
Като хвърчило надалеч ще излетят.
Със светлина от хиляди светулки
двадесет и първи век ще променят.
Миглена Хаджипенчева
© Миглена Хаджипенчева Все права защищены
Трудно спазват обещания и правила."
Така е. Има много да учим докато достигнем нивото на детското усещане за света. Успех!