17.12.2019 г., 7:50 ч.

Мечти без граници 

  Поезия
1343 1 6

За какво мечтаят децата?

Вслушваме ли се в техният глас?

Крачим забързани, все уморени…

разплитаме житейски дилеми.

 

А те на Венера прескачат огньове.

С Малкият принц засаждат цвете.

От звездички - пъзели нареждат

тайни шептят и заспиват с надежда.

 

И сънуват - по Млечния път пътуват

пръстен за мама от Сатурн да донесат.

На Марс – пясъчни градове проектират

на Луната - Лунапаркове строят.

 

С извънземни подаръци разменят

и чудновати клонки с мечти.

Наниз от поуки откриват

от безброй междузвездни игри.

 

И трудно нашият език разбират.

Трудно спазват обещания и правила.

Облаци дъждовни са всички тези

гатанки от възрастните за деца.

 

Къде ще бъдат децата ни утре?

Като хвърчило надалеч ще излетят.

Със светлина от хиляди светулки

двадесет и първи век ще променят.

 

Миглена Хаджипенчева

 

© Миглена Хаджипенчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Детски космос »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??