10 сент. 2008 г., 08:45

... мечти разбити 

  Поэзия
925 0 3

След кратка дрямка

пламъкът ще заблести -

елмазен стълб от хиляди мечти.

- Чии са те? -

попита принцът малък.

Гласът му отшумя далече, плахо, скрито...

падна като малък камък.

Заседна в гърлото му, сви се, потрепери...

загуби се, а той не ще да го намери.

Отвори се една врата,

защото някой трясна пред носа му друга.

А принцът поглед взрял в затворената, плаче

като сираче... болно... бедно... нямо...

Подавам му рамо,

а той - плаче само.

 

 

© Биляна Бозинарева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??