3 мая 2011 г., 20:53

Мечтите на рибите 

  Поэзия » Другая
982 0 16



Осветени от лунния поглед,

мечти сребристи

по вълните проблясват,

на пръсти повдигат се -

звездите да стигнат,

но неуспяли,

снишават се тихо

и в дълбините морски

се скриват.

Вятър проплаква...

След него

свъсени облаци с тежки коси

искрите смутени загасят

и на морето

оловна маска поставят.

... а то мълчи,

приютило угаснали водни светулки -

сълзите

на тъжните риби.

 

 

© Ласка Александрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??