Точно когато светът се разпада
и почва губиш под твоите крака,
когато вече не живееш в балада
и в душата си изгубил сякаш всяка мечта;
Когато сърцето на парченца е разбито
и ти е трудно с дробовете да дишаш,
когато си сам в утро мразовито
и по спомените минали въздишаш;
Когато поредната врата се затваря
и не знаеш накъде да вървиш,
когато колкото и да повтаряш,
оставаш нечут и се гневиш;
Когато сякаш сили нямаш
стабилно на краката да стоиш,
когато от всички искаш да избягаш
и от новото да спреш да се боиш,
надникни в сърцето си красиво.
Истината в него е стаена.
Ще видиш, че светът е място приветливо
и скоро душата ти ще бъде окрилена.
В себе си да вярваш трябва само
и мечтите си да следваш с жар.
Когато имаш нужда от другарско рамо,
в беззвездна нощ ще бъда твоя фар
Защото съм крилата надежда
и никога не напускам човешката душа.
До теб ще съм, дори да ти изглежда,
че след мрака няма светлина.
Мечтай, приятелю, мечтай!
Мечтите сбъдват се, да знаеш.
С упоритост, вяра и надежда
всичко се постига, ако истински желаеш!!!
© Теодора Все права защищены