30 мая 2020 г., 23:37

Мечтите се сбъдват единствено в полет 

  Поэзия » Свободный стих
973 7 8


Мечтите се сбъдват единствено в полет



В очите любими с цвят на кафе
майчински топло прониквам,
в погледа мек като кадифе
се сгушвам и нежно притихвам.

Така е уютно в твоите очи -
две птици с криле от коприна,
в полет издигнали своите мечти
към небетата слънчево-сини.


С любов те отгледах мое дете,
не примигвах, нарочно, с години.
Не беше ли вчера малко момче?!
А вече делиш ме с любимата.

Само примигване...Миг и е Днес,
но звънливия глас все още ехти,
дъхът ми притихва в съня ти нощес,
в скута ми свит на кълбенце трептиш.

Мое малко детенце, ех...вече младеж,
разперваш криле към своята пролет,
гнездото е тясно за твоя копнеж,
мечтите се сбъдват единствено в полет.

 

valencia_isabella

© Bella Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??