6 авг. 2010 г., 11:34

Мегаполис 

  Поэзия » Философская
384 0 0

 

 

                  Тук, в Статън Айлънд,

            сивата ти дреха напомня за прилеп,

                      чието внезапно спокойствие

                   е нарушено от кресливи самоубийци

                                                            в реката.

                            Полицейският патрулен катер

                                        ще се огледа в тебе

                    като жълт емигрант, търсещ препитание

                в преградията - самомнителен и дързък.

          Спасително остава само онова потъване

                 в безконечния сън,

                 с размити контури в бъдещето,

           който цитира Самюъл Дилейни...

© Янко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??