5 июл. 2009 г., 00:14

Механизмът на живота 

  Поэзия » Другая
522 0 0

Механизмът на живота се задвижва -

проскърцва като стара кинолента,

а чувствата са семенен зародиш,

покълващи във сивия ни делник.

 

В очакване светът да затупти -

природата се влива в зениците на нощта,

с небе - изгубено във нечии очи,

с вълни - полупрозрачни, слънчеви огледала.

 

В търсене на живата вода -

посрещаш пепелявия си изгрев,

потънал в пурпурните сетива,

омайва те любовен трепет.

 

Механизмът на живота се забавя -

нима е остарял светът,

нима сърцата ни са празни,

нима не ще покълнат втори път?

 

 

 

© Радосвета Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??