29 июн. 2017 г., 20:54

Междинно време 

  Поэзия » Пейзажная
258 0 0

 

 

 

Междинно време

 

Край мене е междинно време.

Отива си сега Денят.

Дежурството Нощта ще вземе.

Светът стои на кръстопът...

 

Не виждам още Светилата,

звездите в тъмното стоят.

Не виждам още и Луната...

Романтиката търси път!

 

Стопи се Залезът в гората,

рубинът мина своя път,

край него тича тъмнината

и няма сили да я спрат!

 

Усещам цялата промяна

и сетивата ми трептят!

Събличам дневната премяна

и на Покоя давам път!

 

11.09.2015 г. Драгойново

 

 

 

 


 

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??