25 апр. 2016 г., 22:57

Между два свята 

  Поэзия
428 0 4

Живеем в паралелни светове.

Единият изгарящ. На Венера.

А другият с пустинни ветрове

очакващи да влязат в нова ера.

 

Прехвърляме мостове` между тях

и ту изгаряме в любовен пламък,

ту брулените хълмове мълвят

как трудно се живее като камък.

 

Вървим щастливи. Спрели се в мига.

Посоката взаимно е избрана.

Там слънцето обагря любовта,

душите вплела честно, без измама.

 

Докога ли тъй ще продължим

та двата свята, коренно различни,

чрез островчето наше да спасим,

загърбили минутите себични.

 

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??