16 окт. 2013 г., 21:34

Между утрото и залеза 

  Поэзия
616 0 2

Когато слънцето полегне

и сенките се удължат,

тогаз денят ми ще побегне

щом нервите му не държат.

 

Че залезът го все подпира

и го напада все във гръб.

А времето за миг не спира

и го поставя все на ръб.

 

Нощта си го затваря вечер

във пазвата, като в затвор.

Луната, като стар диспечер

го дебне в нощния си двор.

 

И всеки идващ ден го чака

такава участ: да е в плен.

И никога не ще дочака

да види следващия ден.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??