28 сент. 2014 г., 21:02

Меракът не остарява 

  Поэзия » Другая
471 0 1

Меракът не остарява

 

Ден подир ден отминават,

неусетно времето отлита,

бавно и упорито остарявам,

без дори някой да ме попита.

 

Започвам лесно да се изморявам,

не ходя по барове и дискотеки,

пред телевизора се застоявам

и съм клиент на всички аптеки.

 

Турчин ще стана аз от диети,

вино не пия и свинско не ям,

но мразя техните табиети,

че болката малка, срамът голям.

 

Стоманата вече не е гореща,

трансформира се тя във олово,

имам ли с красавица среща,

действам предимно със слово.

 

Но докато мърдам и дишам,

докато на този свят живея,

по жените красиви аз ще въздишам,

за жени красиви аз ще копнея!

 

28.09.2014г.       М. Маринов

© Марин Маринов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??