2 дек. 2015 г., 20:10

Мерси, няма смисъл 

  Поэзия » Любовная
585 0 3

Думи изящни, псевдо-любов,
много надежди, време без време,
галещи мисли, поглед, готов
всичко, що дал е, обратно да вземе.

Някак неистинско, сладко нагарча,
някак то беше едно съвършенство.
Давах от мене, сега мене харча
и бедна умирам, но туй бе блаженство.

Игра в недомлъвки с щипка разкош,
две-три лъжици „тръпнеща” нежност,
бърка, игра си, след туй хвана нож
и всичко наряза с безбожна прилежност.

Че твоя ме искаш било е формалност,
забава единствено, отгоре ни мисъл.
Заети пледираме, каква тривиалност.
И после любов ли? Мерси, няма смисъл...

© Елизабет Калинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??