23 мар. 2018 г., 12:15

Метеоролог 

  Поэзия » Пейзажная
627 7 27

            на Стефан Чирпанлиев

 

Пожелах ви ясно време,

но от мене не зависи:

дъжд и бури ни превземат,

ветрове душите чистят.

 

Неочаквани обрати

се развихрят помежду ни.

Окована в лед Земята

къса нервите ни – струни.

 

Днес сезоните събират 

топлина за идно време.

Слънцето ни информира,

че реките са стопени.

 

И живителната влага

в нас филизите разлиства.

Пролетта цветя предлага

с аромат от свежи мисли.

 

1998г.

© Стойчо Станев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??