13 янв. 2021 г., 16:58

Миг сълза 

  Поэзия
331 1 2

Крясъкът в мен до тебе притихва

и цяла се смалявам до зрънцè.
В миг като този от душа се усмихвам, 
че няма по-бленувани отдавна ръце. 
И притисната в тебе, бавно те вдишвам, 
до болка попила душата ти в мен. 
Уж сгушена там, а така се разлиствам, 
сякаш съм цвят, в тъмнината роден. 
А твойте очи, затворени даже, ме виждат 
и сърцето потъва в аромат на косѝ. 
Тези мигове всяка клетка задвижват
и всеки спомен ги превръща в сълзи. 

 

© Галина Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??