26 июл. 2022 г., 09:45

Микс 

  Поэзия
226 0 4

Онзи ден, моя близка приятелка загуби своя, много близка.

Мислите ми към нея...пораждат написаното. 

Казват,

рака не боли...

Всъщност, няма друга болка, като тази...от която "уж"

не те боли...

 

"Смъртта дори очаквана,

е винаги неочаквана..."

***

За смъртника, настъпва облекчение

за близките настъпва мъката...

***

Булото на болестта,

забулва и здравите...

***

Смъртта пристъпва на пръсти...

докато не извади косата...

***

Живот и смърт - и двете

са част от живота...

***

Мълчание преди смърт -

смъртника се готви за път...

***

Тишина до болничното легло,

мъката се свлича на пода...

***

Косата отсича пореден клас

Бяла сянка излита

от болничният прозорец...

***

Погребение -

последно свиждане със духа...

***

Болнична миризма

- парфюма на болката

***

Полски цветя в болнична стая

- пожелание за живот от поляните

***

Последен дъх...

душата напуска - остава само тялото...

***

Запалена свещ -

търсим душата за последно сбогом!

 

25/07/2022

V.M.

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??