Сред тихия тропот на дните,
сред бледия хор на мъглите
със пръсти от хлад онемяли
Смъртта ме погали.
Въздъхна до моето чело,
изви се, приклекна умело.
С очи от жестокост преляли
Смъртта ме погали.
Понечих да бягам, да викам...
Прехапах си бясно езика.
Тя беше до мен, но едва ли
ме искаше....щом ме погали.
© Нина Чилиянска Все права защищены
С Роси и аз :*