7 июн. 2011 г., 19:22

Mилувка от луната 

  Поэзия » Любовная
745 0 0

 

И Залеза забрави за Зората,

застинал мълчаливо в светлината на Звездата.

Свенливо, тихо и вежливо Сълзата се търкулна

по криволичеща пътека, водеща безцелно към неяснотата.

Случайно срещна се с Душата и заговориха се двете

за волята, обичта, повехналата роза и Съдбата...

Присмяха се на Грозотата, намразиха и Самотата.

Влюбиха се в Любовта и тогава пак потърсиха Зората;

А тя спеше тихо, непробудно,

очаквайки милувката на брата на Луната...

 

© Вяра Божкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??