30 июл. 2008 г., 12:42

Минало 

  Поэзия
778 0 10
Минало

Вървя напред, оглеждам се, но не Те виждам.
Спирам и обръшам се назад;
там, някъде далеч, лицето Ти съзирам,
но щом към Тебе тръгна, Ти потъваш в мрак.

Вървя напред и крача устремено,
оглеждам се, но Теб те няма пак;
обръщам се и Ти вървиш след мене,
но щом ръце протегна връщаш се назад.

Като сянка тъмна ме преследваш,
като феникс, възроден от пепелта;
като буря, някога вилняла,
ми напомняш Ти онези времена.

Но аз вървя напред, не спирам,
и сега с високо вдигната глава
загърбвам Тебе, Минало противно
и "сбогом" казвам аз на любовта.
........................................................................
Но на моменти искам да Те видя
и умишлено обръщам се към Тебе пак,
опитвам се отново аз да Те настигна,
но лентата не се върти назад...

© Теди Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??