29 янв. 2007 г., 13:29

Минирах сърцето за теб 

  Поэзия
851 0 13

Тихо пристъпвай на пръсти, полека,
защото минирах сърцето за теб.
Да откриеш, поиска, към него пътека,
но с устни е нужно да стопиш онзи лед,


който от дни го обгръщаше бавно
и с воал бе обвил - скрежен,  студен...
Ръце щом протегнеш, горещите, ето -
капчук ще запее от него, аз знам.


От сЪлзите, може би, толкова чисти,
ще се роди чувството с име Любов.
С много нежност и с устни попий ги
и открий за мен свят - искрен и нов.


С твойте очи щом аз го погледна,
ще докосна трепет и мисли за мен,
какво ме вълнува...Мъничко ми е нужно-
един поглед, от пламъка буен роден,


с усмивките ми той да се усмихва
и да заплаче даже с моите сълзи,
а аз в прегръдките му да притихна
и заедно да бъдем в идващите дни.

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??