25 апр. 2020 г., 18:06

Минутите 

  Поэзия » Любовная
777 3 4

По принцип съм една – за някого светица,

за друг - мръсница, скарана със Бог.

Чети ме, бръчките ми букви скрити

са простички, не ти е нужен код.

Събуждането с луди пеперуди,

дъхът на сластна, пролетна негà

са цял триумф над хорските заблуди,

че вече аз съм нямала душа.

По принцип в храма влизам примирена,

молитва-две за здраве, за живот...

Годините оказаха се бреме

а спомените – тежки и до гроб.

По принцип съм добра - да, бях щастлива,

бях нежна пролет, бях и тишина,

един живот е много да обичаш,

днес малко лудост, утре – самота.

И не броя годините, в които

събуждах се и аз не знам защо...

Минутите, минутите отчитах,

минутите, пропити от любов.

© Геновева Симеонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??