16 нояб. 2021 г., 20:50

Минзухари 

  Поэзия
284 0 1

 

 

       Като грейнали слънца

       под лозниците стари

       нацъфтели са безброй

       жълти минзухари.

 

       Те последният са цвят

       на един умиращ свят,

       който зимата ще скрие,

       с леден сняг ще го покрие.

 

       О, цъфтете вий сега

       малки, грейнали слънца,

       че цветът ви дава радост

       и напомня ми за младост.

 

 

 

 

© Лидия Кърклисийска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??