11 апр. 2017 г., 12:58  

Миражна дъга 

  Поэзия » Пейзажная, Философская
423 2 8

Безмислието беше във смисъла
и поривът беше във нищото..
От вечността и от съдбата орисана
се скитах в миражното минало..

 

Светкавица далече съзрях,
порой от многоподобните мисли..
Без надежда се скитах и пак
прибирах се отново при Никой..

 

Прегръдка безплътна дари ми - 
сълзите въздушно пропадат..
Врати се затварят - на всички
лежеше надписът: "Жалко!"

 

Бездиханен стон се понесе
и Никой си тръгна от стаята..
А пороят славен донесе
дъга, след себе си, ярка..

© Княгиня Нощ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??