18 февр. 2012 г., 12:56

Мисли за нея 

  Поэзия » Любовная
2089 0 7

Какво става с онази случайна,

от пръв поглед, взаимна любов? –

или остава все още незнайна,

или за нея никой не е готов.

 

Помня, въпреки че беше отдавна,

очите ни се запознаха отдалече –

срещнахме се на улицата главна,

а погледът ù сърцето ми отвлече.

 

Чакам онази среща, но съм сам,

с постоянни мисли само за нея,

за една минута да я видя там –

дори да знам, че ще закъснея.

 

От миналото мислите събирам

и всички ме карат да се замисля:

само докато я гледам – разбирам,

че само тогава за нея не мисля.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??