12 янв. 2017 г., 11:44

Мислиш на мене 

  Поэзия » Любовная
238 1 3

Ме викаш на другата страна,
мислиш на мене, 
ми го подаваш малиот прст,
а јас прибирам роса и калдрма,
да направам клупа, 
да се поткачам, 
да те дофатам за миг, 
затоа што надежта во мене 
два пати на ден умира,
а третиот пат воскреснува.
Мислиш на мене
во ова време и тоа е доволно.

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??