17 мая 2009 г., 13:02

Многофункционална твар 

  Поэзия » Гражданская
432 0 3

Ти не бива да се наричаш клошар

в град с боклучена криза.

Посъветва ме личният пиар

и ми вдигна предизборно мизата.

Повярвах си,

че вече не съм част от проблема,

а негово трайно решение

и спрях да се раздирам от онази дилема -

дали съм значим само на местно ниво,

или имам и национално значение.

За мен сега всякакви щабове ще наддават.

Едни да им чистя боклука,

идеи други да ми продават,

а трети за извинение,

когато са сгазили лука.

Дочакаха най-сетне свойта сполука.

Ще свалят от плещите тежък товар,

ще забравят за лошите си кошмари,

като всички бездомни клошари

превърнат в многофункционални и мислещи твари.

 

© Милко Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хареса ми! Тъкмо навреме
  • Страхотно! Милко, поздравявам те много хубаво "предизборно" казано! Браво
  • Значимо, трайно е решение,
    клошар да си е избавление,
    на всички национални настроения,
    той е санитарно изцеление...
    Поздрави сърдечни!
Предложения
: ??:??