5 июл. 2011 г., 18:54

Модерната война 

  Поэзия
611 0 0
В памет на загиналите при магистрала "Тракия" и всички останали нелепи жертви на пътя!

 

 

Като малка се страхувах от чудовища,

отмъкващи във сенките доброто.

Боя се днес от магистрали и кръстовища,

от хора и машини, предвестници на злото.

 

Убийци безкомпромисни и жалки,

ревящи със мотори покрай мен.

Ах, колко мъка и дечица малки

останаха без майки в този ден.

 

Цветя на пътя са положени -

„паметниците” на жертви от войната.

В гробове гният днес телата им разложени,

върху им увехнали букети напомнят за тъгата.

 

Дни на траур и масово негодувание.

Тъй гръмки са, ала за три дни се забравят.

Приказки за бунт, затишие, поредно разочарование.

За миг народът осъзнава се, но отново ослепява.

 

Докога ще правим жертвоприношения

в чест на гумите, асфалта, глупостта?

Ще вземем ли все някога адекватните решения,

или с любимите ни ще храним пак пръстта?

© Лекса Джорджис Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??