26 янв. 2020 г., 12:26

Мое малко птиче 

  Поэзия » Другая
328 2 5

Не се страхувай, мое малко птиче,

сега едва пристъпваш и се плашиш,

вървенето научили са всички,

ти гледай висините да познаеш.

Сега се смееш, всичко ти отива,

дори когато паднеш да заплачеш,

ще мине време, случва ни се всичко,

дано за болката по-малко да узнаеш.

Очите ти засмени – два синчеца,

понякога ще гледат с много укор,

ще има сълзи, няма да е лесно,

но само гледай да не се изгубиш.

Къдриците ти кукленски завити

така отиват на носленцето ти чипо,

ще има ветрове, не само тихи,

след тях ще се изправяш все по-силна.

Не се страхувай, дай на мен ръчица,

защо ли толкоз рано ти разказвам?

Сега принцеса си, каляска имаш...

Засмей се, мащехата ти я няма.

© Геновева Симеонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??