Мое море
Отдавна не съм си говорила с теб.
Отдавна не си ме прегръщало.
Но образът твой - ту смирен, ту свиреп,
отново при тебе ме връща.
Отиде си лятото. А дойде и време,
и слънцето да те изостави.
Аз зная, ще почнеш да мислиш за мен -
дали пък не съм те забравила.
Не съм, море мое. Не бих и могла.
Не бързай да се променяш!
Ще дойда със Него. Ще го доведа
от нас топлинка да си вземеш.
© Мари Елен- Даниела Стамова Все права защищены