25 февр. 2009 г., 15:11

Мое плахо вдъхновение 

  Поэзия » Любовная
926 0 15
Ти, мое плахо вдъхновение,
ту правиш шумен карнавал,
ту падаш тихо във забвение,
ту тънеш кротко във печал.

Изливаш се неукротимо,
на буря често ти приличаш,
бродираш цветно или сиво,
или пък просто коленичиш.

Разлистваш смело тънки мисли,
огньове буйни в тях кладеш,
но сетне дъждове разплискваш
и раждаш своя нов копнеж.

Ти, мое плахо вдъхновение,
във твоя огън съкровен
изгаряй ме, ако поискаш,
но винаги бъди до мен!

© Виолета Зашева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??