14 июл. 2021 г., 22:22

Мое слънчево лято, здравей! 

  Поэзия
584 8 9

Ти дойде като пъстро хвърчило,

полетяло от детската длан.

Като рано узряваща диня,

насред тъкмо завързал бостан.

 

Като песен на славейче мило,

разцъфтяваща с всеки куплет.

Като повей от златно ветрило

на разсънил се див слънчоглед.

 

Като щрих на усмихната дюна,

сътворен от гореща вълна.

Като нежно докосната струна

от щастливо щурче през нощта.

 

Ти си тук като приказка чудна,

от стиха на поет корифей.

Ти си тук – тъй красиво и лудо!

Мое слънчево лято, здравей!

© Деница Ангелова Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Здравей, мое лято! »

7 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??