14 jul 2021, 22:22

Мое слънчево лято, здравей! 

  Poesía
585 8 9

Ти дойде като пъстро хвърчило,

полетяло от детската длан.

Като рано узряваща диня,

насред тъкмо завързал бостан.

 

Като песен на славейче мило,

разцъфтяваща с всеки куплет.

Като повей от златно ветрило

на разсънил се див слънчоглед.

 

Като щрих на усмихната дюна,

сътворен от гореща вълна.

Като нежно докосната струна

от щастливо щурче през нощта.

 

Ти си тук като приказка чудна,

от стиха на поет корифей.

Ти си тук – тъй красиво и лудо!

Мое слънчево лято, здравей!

© Деница Ангелова Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Здравей, мое лято! »

7 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??