Jul 14, 2021, 10:22 PM

Мое слънчево лято, здравей! 

  Poetry
579 8 9

Ти дойде като пъстро хвърчило,

полетяло от детската длан.

Като рано узряваща диня,

насред тъкмо завързал бостан.

 

Като песен на славейче мило,

разцъфтяваща с всеки куплет.

Като повей от златно ветрило

на разсънил се див слънчоглед.

 

Като щрих на усмихната дюна,

сътворен от гореща вълна.

Като нежно докосната струна

от щастливо щурче през нощта.

 

Ти си тук като приказка чудна,

от стиха на поет корифей.

Ти си тук – тъй красиво и лудо!

Мое слънчево лято, здравей!

© Деница Ангелова All rights reserved.

The work is a contestant:

Здравей, мое лято! »

7 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??