Тропване и шепот пеперуден.
Поглед - взиращ се в силует.
В нощи - цветни, изумрудени,
за любов бе писал не един поет.
Ако трябва човек да направя,
от всичко, което е тя,
ще бъде моята трудна задача,
и звездна, блестяща мечта.
От пепел феникс да вдигам,
от блокче блок да строя,
малко е всичкото писане,
малко са всички цветя.
Тя е най-сложното нещо,
вкопчено в нашите души,
пред нейната същност процесът на писане,
оставя мънички незрими следи.
© Димитър Драганов Все права защищены