Обичам морето, то е в моята душа,
то само ме слуша когато аз мълча.
Разбира ме и ми изпраща своята вълна',
говорим си с него, аз му отвръщам с усмивка.
Ще дойда при теб скоро мое море,
ще те погаля и с ръце ще те прегърна.
Ще сме само аз и ти и синьото небе,
теб обичам и при теб аз ще се завърна.
Ще вървя по пясъка ти както някога,
а ти ще ми изпращаш вълна' след вълна'.
Ще си спомняме миналото, за младостта,
за слънчевата ти пътека и на Луната дирята.
С теб бяхме заедно през деня и през нощта
и говорихме си ние за живота и за любовта.
Ти ми разказваше истории за мъж и жена,
идвам при теб, мое море, да срещна любимата.
© Валентин Миленов Все права защищены