Моето платно
От спомени картини правя
и с трепет хващам цветната боя -
блести и хората омайва
привидно цветната дъга.
Ала в дъгата сиво няма -
макар че сив е моят свят
и тежко музата отбягва,
измамена от нечий страх.
Макар със цветовете свежи
да шаря по моето платно,
аз чужда съм за инстински копнежи
и фалш е моят бляскав тон.
Но истински неизживяни,
вълнуват моите платна
и в тъпо щастие се давя
на тъжна и ненужна суета.
© Велина Все права защищены