11 янв. 2007 г., 13:04

Мога 

  Поэзия
674 0 5

 

 

Мога да седя и дълго да те наблюдавам,

мога с часове да гледам в твоите очи,

на изяществото твое да се наслаждавам,

на начина по който пооправяш своите коси.

 

Мога с часове да слушам как говориш,

запленен от твоя леко дрезгав глас,

как ту се смееш, ту мърмориш,

било за някой филм, било за нас.

 

Мога да те гледам дълго как се контиш,

с часове да наблюдавам този ритуал,

как стоиш пред телевизора и се кикотиш,

улисана в любимия си сериал.

 

Мога с часове да наблюдавам как се храниш,

как преглъщаш всяко късче хляб,

как сънливо сутрин се прозяваш,

мога с часове да вдишвам твоя аромат.

 

Мога да седя и до безкрайност да те наблюдавам,

и винаги ще бъда впечатлен от теб,

на усмивката та ти да се наслаждавам,

мога с векове да съм единствено с теб.

 

 

 

© Деян Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??