Мога да обичам все така
Всичките дни са мои
празници в живота.
Къде по-лоши и хубави -
всички са златни като росата,
като пшеницата,
люшнала се в нивята
безбройни и ширнали.
През всичките дни,
с които живея,
се раждам стократно
на белия свят.
И какво по-хубаво е от това
да виждам разцъфналия
по дърветата цвят.
И нося в ръцете си
мечти уморени
на този тъй-прекрасен
и хубав живот.
Жадна ще пия,
догде се напия,
и ще тръгна отново на път!
© Мария Все права защищены