Честит празник на патерици, на всички Цветни хора...
Могат ли цветята да говорят?...
Могат ли цветята да говорят,
с думички или...?
Чувал съм пчеличките да спорят,
че във тях живеят истински съдби...
Вятърът веднъж донесе
аромат на Момина сълза,
питах го дали от цвете
или от душата на жена?
В чашките Лалетата събират
чиста утринна роса,
пеперудите от нея пият
и ни носят красота...
Ето я и прелестната Роза,
всеки иска нея да краде
и така ни отговаря на въпроса
може би... защо боде...
Слънчогледи пъстроцветни
казват ни кога денят
ще се скрие и игрите летни
ще отстъпят място на съня...
Минзухари палят своите свещички,
ражда се животът нов,
за да светят в детските очички -
Вяра, Щастие, Любов...
Белоснежното Кокиче,
първо то снега пробива
и подсказва на момиче
с зимата да се сбогува...
Ах... пропуснах да Ви кажа нещо,
добре, че е туй цвете Незабравка,
тя подшушна ми най-вещо,
че "старата любов ръжда не хваща"...
Могат ли цветята да говорят,
с думички или...?
Чувал съм и хората да спорят,
че от тях се раждат нашите мечти...
© Петър Трифонов Все права защищены