21.04.2008 г., 20:25 ч.

Могат ли цветята да говорят?... 

  Поезия
1280 1 6

                                              Честит празник на патерици, на всички Цветни хора...

 

 

 Могат ли цветята да говорят?...

 

Могат ли цветята да говорят,

с думички или...?

Чувал съм пчеличките да спорят,

че във тях живеят истински съдби...

 

Вятърът веднъж донесе

аромат на Момина сълза,

питах го дали от цвете

или от душата на жена?

 

В чашките Лалетата събират

чиста утринна роса,

пеперудите от нея пият

и ни носят красота...

 

Ето я и прелестната Роза,

всеки иска нея да краде

и така ни отговаря на въпроса

може би... защо боде...

 

Слънчогледи пъстроцветни

казват ни кога денят

ще се скрие и игрите летни

ще отстъпят място на съня...

 

Минзухари палят своите свещички,

ражда се животът нов,

за да светят в детските очички -

Вяра, Щастие, Любов...

 

Белоснежното Кокиче,

първо то снега пробива

и подсказва на момиче

с зимата да се сбогува...

 

Ах... пропуснах да Ви кажа нещо,

добре, че е туй цвете Незабравка,

тя подшушна ми най-вещо,

че "старата любов ръжда не хваща"...

 

Могат ли цветята да говорят,

с думички или...?

Чувал съм и хората да спорят,

че от тях се раждат нашите мечти...

© Петър Трифонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления!
  • Могат...и още как...и се раждат мечти...
    Светъл, празничен стих...личи си, че е писан с обич!
  • С благодарност за Букета - подреден с аромат богато надарен!
  • Благодаря ти за удоволствието, което изпитах!Получил се е красив и ароматен стих!
  • Много свежо и кипро ! Хареса ми ! Поздрав от един цветен човек!
  • Могат!
    Поне стихът ти ги накара да проговорят!
    Браво!
Предложения
: ??:??