13 сент. 2011 г., 21:50

Моите оръжия 

  Поэзия » Гражданская
390 0 2

Моите оръжия

 

За бой оръжията стъквам

и ето, вече съм готов

със сетни сили да измъквам

наяве вашата любов!

 

Стрели-слова по вас ще роня,

ще сея в мозъка разруха,

целта не е да ви прогоня,

а с дух мъглата да издухам!

 

За меч избирам удивителен,

щитът ми нека са кавички

и, яхнал ата Въпросителен,

ще атакувам смело всички!

 

Ще се прикривам в многоточия,

ще се стаявам зад тирета,

ще целя блудни слепоочия,

ще ви притискам до кьошета,

 

ще ви завързвам със метафори

и сам бичувам с епитети,

ще соча висшите семафори,

в тъмата флагът ми ще свети!

 

Но вий от мен не се боете -

аз имам вяра в добротата!

У вас е, знам, затуй четете

и преосмисляйте нещата!

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??