10 июл. 2023 г., 11:55

Моите събратя по перо 

  Поэзия
164 2 1

МОИТЕ СЪБРАТЯ ПО ПЕРО

 

... започнах да разбирам лудостта, която друса цял полк от поети –

опитвам се цял ден да ги чета – за тях и нощем лампата ми свети,

разлиствам книжиците им добри, събирали са стихове с години! –

за тях броили са торба с пари! – а книгата им пукнат грош не чини,

понякога ги хващам, че грешат – покорници на римата си! – роби,

 

и сякаш срутва се връз мене свят, във който липсва думичката Обич! –

лъстивата и властна суета – не знам? – кому до днеска е простила,

зачеркнати с дебелата черта, май, всички спим в хамак фалшива свила?

Орисвам ви на цялото добро – през Димчо-Дебеляновите вопли.

Бъдете здрави, Братя по Перо! – и туй перо дано вовек ви топли.

 

4 юлий 2023 г.

гр. Варна, 19, 50 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • за тях броили са торба с пари! – а книгата им пукнат грош не чини,
    понякога ги хващам, че грешат – покорници на римата си! – роби,


    То и лудост е нужна, ама по-друга
Предложения
: ??:??