30 июн. 2007 г., 19:08

МОЙ ГРАД 

  Поэзия
543 0 1
По релсите на моята любов
открих аз бяла лястовица,
без празни думи, шум и апостроф –
във тебе, моя Оряховица.

Докоснах с длани крепостната пръст –
във себе вековна мъдрост скрила.
Поех на Камъка от гордата му твърд
и в корена ти аз намерих сила,

че в тебе, скъпи град–съдба,
разлиствах ден след ден душата,
отпих на глътки изворна вода
и своите деца откърмих с вяра.

И спрях на белия площад,
със поглед, взрян във синевата,
очистена от грях и от вина,
пред МАКЕДОНЧЕТО склоних главата.

© Дора Ефтимова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??