27 мая 2012 г., 12:13

Мой скитнико 

  Поэзия » Любовная
639 0 14
 
 
МОЙ СКИТНИКО

Дай ми четка, бои и платна,
две думи в сърцето: "Обичам те!"
и ще скътам за тебе света -
знам, че мога, когато поискам.

Дай ми порив и блян, и копнеж
със усмивка във двете си шепи
и мига ще превърна в летеж -
кратък спомен в очите на слепите.

А когато решиш да летиш
с гордостта на сокола, мой скитнико,
и усетил, че в нещо грешиш,
имай сили и пак се усмихвай.

Имай сили и поглед вдигни,
скрий във розово всички тревоги.
Не поглеждай назад! Продължи!
Аз до теб съм и вярвам, че можеш!

 

 

 



© Надежда Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??